Samen plezier beleven aan fietsen in het groene hart

Voor elke wielrenner en elk niveau bieden we mooie routes aan. Ook in de winterperiode blijven we actief, maar dan zijn we voornamelijk in de bossen te vinden op de moutainbike en crossfiets. In deze winterperiode rijden we de uitgezette routes op de vaste mountainbikeroutes of rijden we een uitgezette route van één van onze collega verenigingen.  

Op naar de zomer, met fietsclinic en jaarrit

In aanloop naar de zomer nog diverse ritten, fietsclinic met Henk Lubberding en jaarrit met bbq

Een mooie start hebben we de afgelopen weken kunnen maken, met veel zon en redelijk wat droog weer, de afglopen week is helemaal goed geweest en dit was te zien aan de strava activiteiten. Wist je overigens dat veel ritten van RTC ook bijgehouden worden. Deze zijn te zien op de startpagina. Heb je zelf ook een Strava account, meld je dan ook als lid van RTC en blijf op de hoogte van alle ritten. 

Voor de avondritten zien we in de afgelopen dat veel leden lekker mee willen fietsen en er zijn dan ook goede opkomsten te zien. Gemiddeld 10 renners per rit en dat vinden we ontzettend mooi om te zien. De dinsdagavond wordt goed bezocht en ook diverse nieuwe leden zijn bijna altijd van de partij. Ook op de donderdag zijn de nieuwe leden goed vertegenwoordigd en fietst de groep lekker vlot en soepel. 
Blijf in de groep op elkaar letten en hou je aan de verkeersregels en aan de gemaakte afspraken. 
Zo is het op de dinsdag afspraak dat tot aan Benschop met 30km/u gefietst wordt, vervolgens tot aan Schoonhoven 35km/u en vanaf Schoonhoven kan in waaier gefietst worden en is het tempo afhankelijk van de groep. Zorg dat de groep gesplitst wordt bij meer dan 12 fietsers, anders wordt de kans op valpartijen te groot. 
Voor de donderdag geldt een maximum van 30km/u, we willen dat ook de beginnende fietser dit tempo kan blijven volhouden en de ronde ook goed kan uitfietsen. hert maximale aantal km's ligt op de donderdag op circa 55km. 

De komende weken staan er nog diverse programma's op het programma, waaronder de fietsclinic van Henk Lubberding waar vele van jullie al naar uit kijken. Op 22 mei a.s., komen we bij elkaar bij MSV, waarna we met z'n allen richting Voorst gaan om onder begeleiding van Henk nog wat techniek van het wielrennen bij te leren en in de middag de Posbank te beklimmen. Een prachtige dag in het vooruitzicht. Er zijn veel leden die zich hebben opgegeven en met 19 leden zullen we afreizen naar Voorst. 
De tijdstippen en nadere info volgen via de groeps-app. Veel leden hebben enthousiast gereageerd en dit smaakt naar meer. Wie weet zit er nog een vervolg aan te komen........Hou de mail en informatie over de app groepen in de gaten!
Wil je je alvast verdiepen in wat komen gaat? Bekijk hier de website van Henk

Op 11 juni a.s. staat de jaarrit gepland. Op deze dag zullen de A&B groep hun rit rijden en zullen de groepen elkaar halverwege treffen voor de koffie met gebak. Na de koffie kan een ieder zelf aangeven met welke groep hij/zij wenst terug te rijden. Na te zijn opgefrist thuis, hebben we bij MSV een bbq klaar staan om met elkaar deze dag gezellig af te sluiten en onder het genot van borrel elkaar eens te spreken zonder helm en zonnebril. We beginnen rond 16.00u en de avond zal rond 22.00u afgelopen zijn. 
Nadere info volgt via de site, mail of app-groepen. 

De schoolvakanties beginnen hier in de regio op 9 juli a.s. Tijdens de zomerperiode zal de opkomst bij de ritten wat lager liggen. Alle ritten gaan gewoon door en ook de avondritten blijven op de bekende dagen doorgaan. Wil je weten hoe de opkomst is, stuur een berichtje in de groepsapp en je bent snel op de hoogte. Na de vakantie hopen we natuurlijk weer op volle strekte te zijn om nog een paar maanden te kunnen door fietsen. 

Overigens, de agenda op de site is weer bijgewerkt.... We hebben een globale planning van de zondagritten benoemd, heb je echter zelf een leuke rit welke we kunnen fietsen, geef het aan het secretariaat of via de site door en we zullen dan vast een moment kunnen vinden om deze route te plannen. 
Heb je overigens leuke anekdotes van een rit, of leuke foto's van je zondagsrit met de RTC, stuur ze naar ons door en we zullen het plaatsen op de site. 

Nog heel veel fietsplezier en tot ziens bij de tochten, clinic of jaarrit!!

| archief bekijken