Samen plezier beleven aan fietsen in het groene hart

Voor elke wielrenner en elk niveau bieden we mooie routes aan. Ook in de winterperiode blijven we actief, maar dan zijn we voornamelijk in de bossen te vinden op de moutainbike en crossfiets. In deze winterperiode rijden we de uitgezette routes op de vaste mountainbikeroutes of rijden we een uitgezette route van één van onze collega verenigingen.  

Een ongeluk zit in een klein hoekje......

Nu ook de wielrenners blij zijn dat ze op de weg kunnen fietsen, ook veel vrolijke dieren op de weg

De eerste rit welke we als club zouden rijden met de gezamenlijke koffie in De Loet in Lekkerkerk. De planningen van de twee groepen waren goed op elkaar afgestemt, waardoor we (als alles goed zou gaan) elkaar zouden treffen voor een heerlijke kop koffie. 

De "A" groep is om 8.30u in druilerig weer gestart, met wat spetters regen, en reden eerst richting de brug van Vianen om daarna voor circa 40km, grotendeels tegen de zwakke windkracht tegen, vol gas richting Kinderdijk te trappen. Met 8 mannen en 1 dame, ging dit voorspoedig met een behoorlijk tempo en goede afwisseling van de kopmannen. Na de pont een klein stukje tot aan de Loet.
Bij de laatste bocht kwam de "A" groep exact gelijk aan bij het rustpunt. 
Helaas werd al snel duidelijk dat er bij de B groep een klein ongeval had plaats gevonden. De lente is ook in de natuur volop begonnen en daarmee hebben ook de waterhoentjes de kolder in de kop. Geheel onverwacht stak er eentje over het pad en moest Wim van Beest volop in de remmen om het arme dier niet aan te rijden. 
Door de actie schoot echter het voorwiel onderuit en kwam Wim tot val. In de val werden een aantal rijders meegenomen. Gelukkig leek de schade mee te vallen en bleef het bij een kapotte knie en zere schouder. Bij De Loet is toch het thuisfront gebeld om Wim om te halen. 

Na de koffie zijn diverse rijders van groep gewisseld en zijn we zonder verdere kleerscheuren thuis gekomen. De zon brak inmiddels door en het is een warme zondagmiddag geworden. 

Inmiddels is gebleken, na controle in het ziekenhuis, dat Wim een gebroken sleutelbeen heeft opgelopen tijdens zijn val.

Namens iedereen wensen we Wim dan ook een heel spoedig herstel en dat je maar weer snel op de fiets te vinden bent!

Het fijne van het in de groep fietsen is de gezelligheid en het samen erop uit gaan, maar nogmaals aan een ieder, blijf goed om de weg letten, hou je handen aan het stuur en blijf alert met elkaar!  

| archief bekijken